Na weer een heerlijk ontbijtje en een hug van hotelhostes Karen stond er vandaag (14 september) een kort ritje op het programma.

Het plan was om via Belmont Park en La Jolla naar onze camping in Cardiff te rijden. Maar onze auto dacht daar even anders over. Toen Kasper de auto startte verscheen er namelijk een melding. De motorolie zou op zijn. En nu? Normaal vul je zelf even de olie bij, maar we hadden geen idee hoe/wat. Karen belde voor ons met de verhuurmaatschappij. Die gaven aan dat we daar maar langs moesten komen.

Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal daar aangekomen bleek dat we onze auto moesten omruilen voor een andere. Het was niet mogelijk om alleen de olie bij te laten vullen. Pfff, daar stonden we dan met een auto vol kampeerspullen. Alles moest eruit en de keuze uit auto’s in onze klasse was zeer beperkt. We zagen het al gebeuren dat we met een mindere auto afgescheept werden. Toch maar voet bij stuk gehouden en meerdere malen aangegeven dat we een auto wilden met USB-poorten. Uiteindelijk kwam er een aardige medewerker en die gaf aan het voor ons te regelen. Binnen een paar minuten stond er een spiksplinternieuwe witte Jeep Cherokee voor onze neus. Wij helemaal gelukkig en de verhuurmaatschappij blij dat ze van ons af waren. Toen we wegreden bleek de auto nog nieuwer dan we dachten! Er stond maar 17KM op teller. Het was even vervelend, maar uiteindelijk is het leuke meevaller voor de laatste twee weken van onze roadtrip.

Na al het gedoe met de auto vervolgden we onze trip richting Belmont Park/Mission Bay. Daar zijn we neergeploft bij het eerste de beste restaurantje. Het was inmiddels al lunchtijd geweest en we hadden allebei zin in een hamburger. Van de serveerster kregen we een leuk plekje met zicht op de boulevard. Van skateboardende opa tot vervelende duiven, er was van alles te zien!

De tijd vloog ’s middag voorbij. We besloten daarom om La Jolla over te slaan en direct naar onze camping toe te gaan. Geen verkeerde keuze, want vanaf onze camping konden we via een trap zo het strand op. Daar hebben we in onze strandstoeltjes genoten van de zonsondergang. Heel mooi om te zien hoe snel de zon in de zee verdwijnt…