Dag 19 (17 september) was onze tweede volledige dag in Los Angeles. Waar gisteren alles in het teken van fietsen en het strand stond, pakten we vandaag de auto om een compleet ander deel van de stad te verkennen.

Als eerste stond er een tour door de studio’s van Warner Bros op de planning. In een soort van golfkarretje werden we met een groep van 10 personen over het terrein van Warner Bros gereden. Heel gaaf om te zien hoe ze daar een deel van New York hebben nagebouwd of in bepaalde studio’s 3 verschillende highschools hebben nagebootst. Maar ook weer heel gek om alles zo te zien, want dan besef je dat veel op tv nep is. Van de bladeren aan de bomen die van plastic zijn tot bovenverdiepingen die niet bestaan; onze tourguide vertelde ons leuke weetjes. De tour eindigde in een studio die speciaal opgezet is voor toeristen. Hier kon je een kijkje nemen op de set van Friends, vliegen op de bezem van Harry Potter en plaatsnemen aan de tafel van Gandalf.

Na de tour wilden we naar Griffith Park om de beroemde Hollywood letters op de foto te zetten. Eenmaal aangekomen bleek dat meer mensen dat idee hadden, nergens een parkeerplek te bekennen. Dan maar een foto van internet halen? Grapje! We hadden voor later op de dag gelukkig een back-up plan.

We besloten om eerst naar de Walk of Fame te gaan. Dankzij goed voorwerk was het vinden van een parkeerplekje daar een makkie. Na een lekkere lunch liepen we een stukje over de straat met de beroemde sterren. We hadden gelezen dat je er niet te veel van moest verwachten en dat werd bevestigd. Het is een commerciële trekpleister, maar we kunnen nu in ieder geval zeggen dat we over de Walk of Fame gelopen hebben.

Na dit korte bezoekje zijn we een stukje over de Mulholland Drive gaan rijden. Tijdens dit ritje hadden we prachtige uitzichten over LA en konden we alsnog de Hollywood letters op de foto zetten. Ik zei toch dat we een back-up plan hadden :). Op den duur besloten we om richting Beverly Hills te rijden. Eerst reden we wat door de wijk om de mooiste en grootste huizen te bekijken. Daarna parkeerden we de auto om door ’s werelds duurste winkelstraat te lopen: Rodeo Drive. Van mega Gucci winkel tot Prada en Armani. Met een goed gevulde portemonnee kon je daar wel slagen. Wij keken vooral onze ogen uit, want naast de winkels waren het ook de dure en mooie auto’s die de show stalen.

Rond een uurtje of 7 was het mooi geweest en gingen we op zoek naar een plekje om te eten. In dit gedeelte van Los Angeles redelijk onbetaalbaar om bij een ‘normaal’ restaurant aan te schuiven. We sloten de dag daarom af met een snelle hap bij een Mexicaans tentje en dronken op de hotelkamer nog een biertje.